Już za tydzień, 24 października do sprzedaży trafi Grinding It Out - książka napisana w 1977 roku przez Raya Kroca, który położył podwaliny pod globalny sukces marki. Mając 52 lata przejął podupadającą firmę braci McDonald's i przekształcił ją we franszyzę odnoszącą sukcesy na całym świecie. Z jednej strony książka pokazuje drogę przekształceń, jakie przeszła firma - i których efekty doświadczamy do dziś. Z drugiej zdradza do jakiego stopnia szczegółowości zostały opracowane procedury rządzące każdym aspektem fukcjonowania lokali. Zastanawialiście się czemu papier, w który pakowane jest mięso, musi być odpowiednio nawoskowany? Ile wynosi dopuszczalna zawartość tłuszczu w hamburgerze? Na jak długo wkłada się frytki do oleju i dlaczego smaży się je dwukrotnie? Na te, i wiele innych pytań, odnajdziecie odpowiedź w Prawdziwej historii McDonald's.
Źródło: Rebis
Książka Raya Croca ukaże się nakładem Domu Wydawniczego Rebis. Jej cena to 34,90 zł za 264 strony.
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj