Częstochowa - restauracja Sezonowa
W Częstochowie restaurację Sezonową prowadzi Robert wraz z partnerką Dorotą. Nazwa nijak jednak ma się do menu, w którym trudno znaleźć sezonowe przysmaki. W karcie dań można znaleźć wszystko: zaczynając od pizzy, przez kuchnię polską, po tajską zupę, którą po konsumpcji oceniła Magda Gessler: Nie czuć orientu, czuć Częstochowę.
Największym problemem okazał się brak wiedzy właścicieli na temat prowadzeniu lokalu. Robert jest adwokatem, a Dorota psychologiem specjalnym. Wspólny biznes miał być spełnieniem marzeń, jednak rzeczywistość okazała się inna. W restauracji brakuje konkretnych przydziałów obowiązków, a wśród pracowników panuje chaos i frustracja. Właściciele obawiają się o finansową przyszłość swojej rodziny. Czy Magda Gessler rozwiąże ich problemy?
Trattoria Verde - Częstochowa: menu, adres, wystrój
Magda Gessler postanowiła przerobić restaurację Sezonową na Trattorię Verde specjalizującą się w kuchni włoskiej. Postawiła na dania z dużą ilością świeżych warzyw, głównie sezonowych, takich jak szparagi czy zielony groszek. Innowacyjnym dodatkiem do dań stały się kwiaty jadalne, a w kuchni króluje bardzo popularna we Włoszech cielęcina. Wielbiciele włoskiej pizzy nadal będą mogli ją tutaj zjeść ze smakiem. W menu zostały również dania kuchni polskiej.
Wygląd restauracji również się zmienił. Rewolucja przyniosła kolorowe obrusy, kwiaty i zagospodarowano także ogródek. Teraz jest tam wesoło i przyjaźnie.
https://www.instagram.com/p/CGiaV6gITuK/
https://www.instagram.com/p/BucDhmGB4Co/
https://www.instagram.com/p/CByDM7AhOm9/
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
⇓
⇓
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj