W 3. odcinku 26. sezonu programu Kuchenne Rewolucje Magda Gessler odwiedziła Mielec, czyli miasto znane głównie z otwartych w okresie międzywojennym zakładów lotniczych. Na miejscu odwiedziła właścicielkę restauracji Vis a Vis, czyli Magdę, która prowadzi lokal wraz ze swoim mężem Piotrem oraz córką Aleksandrą. Kobieta od zawsze marzyła o własnej restauracji, jednak po otwarciu lokalu przekonała się, że praca w gastronomii jest sporym wyzwaniem i niełatwo jest przyciągnąć klientów. Czy Magda Gessler zdołała pomóc jej lokalowi odnieść sukces?

Kuchenne Rewolucje: Mielec

Na początku 3. odcinka 26. sezonu programu Kuchenne Rewolucje prowadząca poznała historię właścicielki lokalu. Po rozmowie z kobietą Magda Gessler dowiedziała się, że zanim otworzyła restaurację, Magda pomagała mężowi w prowadzeniu warsztatu samochodowego. W międzyczasie postanowiła spełnić swoje marzenie o posiadaniu własnej restauracji. Niedługo po otwarciu przyszła jednak pandemia i na miejscu przestali pojawiać się goście. Choć restrykcje zostały zniesione, w restauracji Vis a Vis wciąż brakowało klientów, przez co właścicielka popadła w długi i wspólnie z mężem musiała sprzedać nie tylko jego warsztat, ale też ich dom. Magda Gessler pochwaliła niektóre dania w restauracji Vis a Vis, jednak szybko dała właścicielce do zrozumienia, że niektóre rzeczy w jej lokalu pozostawiają wiele do życzenia. Spora część dań była niedoprawiona, a stoły oraz kuchnia wymagały sprzątania. Restauratorka mimo wszystko postanowiła pomóc właścicielce ulepszyć zarówno jej dania, jak i wygląd lokalu. Do jasnoniebieskich ścian zostały dobrane białe obrusy i oraz różowe zasłony, a na sufitach zawisły lampy przypominające chmury. Poza tym na ścianach pojawiły się kolorowe ilustracje jedzenia, a na stołach świeże tulipany.  Odcinek Kuchennych Rewolucji z udziałem restauracji Vis a Vis można oglądać na antenie TVN 16 marca 2023 roku o 21:55. Program jest również dostępny na platformie player.pl.

Bistro Latające Smaki Mielec - dalsze losy

Po udziale w programie Kuchenne Rewolucje restauracja Vis a Vis zmieniła nazwę na bistro Latające Smaki. Wszystko wskazuje na to, że Magda Gessler i tym razem przeprowadziła w lokalu udaną rewolucję. Bistro cieszy się dobrą opinią w sieci i jest otwarte do dziś. 

Bistro Latające Smaki Mielec - menu

W menu bistro Latające Smaki można znaleźć głównie dania z kuchni włoskiej. W karcie dań nie brakuje między innymi różnych rodzajów pizzy oraz makaronów, w tym chociażby penne z gorgonzolą, szpinakiem i mięsem. Poza tym w menu znalazły się zarówno burgery, jak i sałatki, w tym ta o nazwie vis a vis, w której skład wchodzą: mix sałat, rukola, pomidor, ogórek, pestki dyni, parmezan, ser feta, grzanki, cebula czerwona, camembert grillowany, granat, żurawina, sos winegret. W restauracji dostępny jest także specjalny burger vis a vis, składający się z 200 gram wołowiny, sera cheddar, bekonu, sałaty, ogórka, pomidora, cebulki, pikli oraz sosu czosnkowego. Poza tym w menu znajdują się również dania takie jak: grillowany filet z łososia, żeberka pieczone czy flaki.

Bistro Latające Smaki Mielec - adres

Bistro Latające Smaki znajduje się pod adresem: Księdza Piotra Skargi 9 39-300 w Mielcu. Lokal jest otwarty we wtorki, środy i czwartki od godziny 12:00 do 22:00, w piątki i soboty od 13:00 do 23:00 oraz w niedziele od 13:00 do 22:00. Bistro jest zamknięte w poniedziałki. 
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj