Sarah Todd, modelka i zapalona kucharka, porzuca swoje wygodne, stylowe życie w Melbourne, by przenieść się do indyjskiego Goa i zmierzyć z wyzwaniem otwarcia i prowadzenia restauracji na aż 400 osób. Jednak w przemyśle, w którym statystycznie jedynie jednej na trzy restauracje udaje się przetrwać, nowo otwarte miejsce musi być nietypowe i przyciągać swoją magią. Lokalizacja na klifach powyżej najbardziej ekskluzywnej plaży w rejonie Goa sprawiła, że jeszcze przed otwarciem oczekiwania ludzi względem restauracji były ogromne. Sara ma niewiele czasu, by nabrać doświadczenia w indyjskiej gastronomii oraz by jak najwięcej nauczyć się o prowadzeniu własnego biznesu. Uzbrojona w poczucie humoru, ogromną pasję do dobrego jedzenia oraz miłość do Indii kobieta dąży do zrealizowania swojego marzenia. Do wykonania ma długą listę zadań, jednak po przyjeździe przekonuje się, że sprawy w Indiach załatwia się w nieco inny sposób niż w Australii. Podczas gdy fachowcy kończą budowę restauracji niemal do momentu planowanego otwarcia, Sara musi nadzorować wykończenie i umeblowanie wnętrza, urządzenie kuchni, ułożenie menu, pozyskanie dostawców produktów, a przed nią jeszcze szkolenie kucharzy i obsługi. Swoje obowiązki łączy z macierzyństwem – jest bowiem matką pięcioletniego Phoenixa, który wraz z nią przybył do Indii. Sześcioodcinkowa seria pokaże Sarę podczas kluczowych etapów rozwoju restauracji – od budowy przez chaos dnia otwarcia i dalej, przez epizody, gdy kobieta stara się stworzyć unikalne doświadczenie kulinarne znad goańskiego wybrzeża.
Moja restauracja w Indiach - premiery w poniedziałki od 7 sierpnia o godz. 20:00 na kanale Nat Geo People.
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj