Magda Gessler i Kuchenne rewolucje wracają na antenę TVN. W pierwszym odcinku 22. sezonu Magda Gessler wyruszy do miejscowości Barlinek w województwie zachodniopomorskim. Co się wydarzyło w dawnej Wielkopolance i czy nowa restauracja Dzik dzik dzik przetrwała rewolucję oraz... koronawirusa?

Kuchenne rewolucje w Barlinku

W Barlinku restaurację Wielkopolanka prowadzi pani Olga, która przejęła lokal pięć lat temu. Wcześniej pracowała w nim jako kelnerka. W momencie, gdy właściciel zdecydował się na sprzedaż restauracji, kobieta postanowiła ją odkupić. Niestety, w tym celu zaciągnęła kredyt w wysokości półtora miliona złotych. Niedługo później okazało się, że Olga nie jest w stanie spłacić rat kredytu i utrzymać restauracji. Szybko pojawiły się zaległości w ZUS-ie i Urzędzie Skarbowym. W prowadzeniu lokalu pomaga jej partner Marek, jednak przez swoje uzależnienie mężczyzna znika na wiele dni. Kobieta zaczęła się załamywać, a do tego doszły problemy zdrowotne. Całą sytuację obserwowała jej osiemnastoletnia córka Daria, która postanowiła poprosić Magdę Gessler o pomoc.
Przyjechałam do Barlinka wezwana przez nastoletnią Darię, córkę właścicielki restauracji. Daria napisała w zgłoszeniu, że chce uratować nie tylko biznes mamy, ale też ją samą. Córka pokazała siłę i przez całą rewolucję udowadniała miłość i troskę do mamy! Cała historia tej rodziny, ich relacje, problemy rzutowała na prowadzony biznes. Zawsze wierzę, że rodzina to siła, która nas buduje. Gdy w rodzinie coś szwankuje wtedy wiele spraw się nie układa… Ta rewolucja była bardzo trudna, ponieważ każdy dzień przynosił nowe sytuacje, z którymi musieliśmy sobie radzić, zaczynając na biznesie, poprzez problemy rodzinne, kończąc na zdrowotnych.
- powiedziała Magda Gessler.

Dzik Dzik Dzik Barlinek - dalsze losy, menu, adres

Po wielu rozmowach, wizycie w szpitalu Olgi, a nawet sesji terapeutycznej pary, Magda Gessler przystąpiła do rewolucji. Wielkopolanka została zmieniona w restaurację Dzik Dzik Dzik, w której dominuje wystrój zainspirowany przedwojennymi początkami lokalu. W menu znalazły się głównie potrawy z dziczyzny.  Sześć tygodni później Magda Gessler wróciła do Barlinka, żeby zobaczyć jak sobie radzą właściciele lokalu Dzik Dzik Dzik. Restauratorka została pozytywnie zaskoczona odświeżonym wyglądem karty menu, a jakość i smak jedzenia nadal był bardzo satysfakcjonujący. Pod koniec października 2020 roku restauracja Dzik Dzik Dzik pochwaliła się na swoim fanpage’u na Facebooku udaną rewolucją. Czy lokal z Bralinka nadal działa? Chociaż aktualne restrykcje ustalone przez rząd są bardzo uciążliwe dla restauratorów, to restauracja Dzik Dzik Dzik z Kuchennych rewolucji nadal jest otwarta i przyjmuje zamówienia. Jak wygląda menu? Dzik Dzik Dzik serwuje m.in. zachwalany przez klientów barszcz według Magdy Gessler, kwaśnicę, pierogi z mięsem z dzika, dania z grzybami i pizze. Dzik, dzik, dzik - adres: Barlinek, Rynek 4

Kuchenne rewolucje 22 – kiedy i gdzie oglądać?

Nowe odcinki Kuchennych Rewolucji 22 telewidzowie mogą oglądać w każdy czwartek o godzinie 21:30 na kanale TVN. Cały sezon jest również dostępny na platformie VOD player.pl.  
fot: AKK/East News/TVN
+2 więcej
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj