Program Kuchenne Rewolucje w 2022 roku doczekał się 25. sezonu. W jego 1. odcinku, Magda Gessler odwiedziła Czechowice-Dziedzice, czyli miejscowość położoną na północy Śląska Cieszyńskiego. To właśnie tam niegdyś znajdowała się restauracja o nazwie Irlandia, należąca do Krystiana. Właściciel lokalu oraz jego narzeczona i szefowa kuchni, Klaudia, szybko przekonali się jednak, że ich sposób prowadzenia biznesu pozostawia wiele do życzenia. Czy restauratorce udało się pomóc parze wyjść z kryzysu?

Kuchenne Rewolucje - Czechowice-Dziedzice

Przed wysłaniem zgłoszenia do programu Kuchenne Rewolucje, Krystian postanowił w dość oryginalny sposób wykorzystać fakt, że przez lata mieszkał w Irlandii wraz ze swoją narzeczoną. Mężczyzna otworzył lokal specjalizujący się we włosko-irlandzkiej kuchni. Klienci szybko przekonali się jednak, że miejsce ma niewiele wspólnego z założeniami właściciela. Biznes w końcu przyniósł mężczyźnie straty na tyle wysokie, że poza restauracją musiał prowadzić dodatkową firmę za granicą, co wiązało się z częstymi wyjazdami. Po przybyciu na miejsce Magda Gessler uświadomiła właścicielowi oraz szefowej kuchni, dlaczego znaleźli się w takiej sytuacji. Problemem okazała się między innymi nieodpowiednia higiena w kuchni: 
W tych miejscach, do których myśleliście, że nie dotrę, kurde jest od cholery brudno.
Narzeczona właściciela przyznała prowadzącej Kuchennych Rewolucji, że jej zdaniem głównym powodem, dla którego restauracja do tej pory nie odniosła sukcesu, jest fakt, że ich młodzi współpracownicy, w tym Daniel, w ogóle nie słuchają poleceń i często nie chcę im się obsługiwać klientów:
W pracy Daniela najbardziej denerwuje mnie to, że często widzę, że nie chcę mu się robić jakiś tam zamówień i najbardziej by się cieszył, gdyby ludzie po prostu nie przyszli i nie zamówili tego. 
Z kolei współpracownicy szefowej kuchni stwierdzili, że ich podejście do pracy wynika z tego, że ta nie potrafi odpowiednio zarządzać grafikiem:
Klaudia powinna dopilnować tego, żeby praca była po równo podzielona...pracuje tutaj siedem dni w tygodniu i czasami potrzebuje dłuższej przerwy. 
Po bliższym poznaniu sytuacji restauracji prowadząca program Kuchenne Rewolucje postanowiła wprowadzić do niej gruntowne zmiany. Magda Gessler oznajmiła narzeczonym, że ich pomysł wprowadzenia do menu włosko-irlandzkiej kuchni od początku nie należał do udanych. W związku z tym w odmienionej karcie dań znalazły się wyłącznie włoskie dania. Prowadząca wprowadziła spore zmiany także we wnętrzu lokalu, które zostało wzbogacone o kolor czerwony, zielony i biały nawiązujący do włoskiej kuchni.  Odcinek Kuchennych Rewolucji z udziałem restauracji Irlandia pojawi się na antenie TVN 1 września 2022 roku o 21:35. Ponadto, program można również oglądać na platformie Player.pl.

Restauracja Tavola Calda Siciliana: Czechowice-Dziedzice - dalsze losy

Restauracja Irlandia po metamorfozie w programie Kuchenne Rewolucje zmieniła nazwę na Tavola Calda Siciliana. Lokal jakiś czas temu niestety został zamknięty na stałe. 

Restauracja Tavola Calda Siciliana: Czechowice-Dziedzice - menu

Wśród propozycji podpisanych nazwiskiem Magdy Gessler z menu restauracji Tavola Calda Siciliana można było znaleźć Penne con Polpette, czyli ręcznie robione pulpety cielęco-wieprzowe w sosie pomidorowym oraz Tagliere con salumi e burrata, czyli deskę włoskich wędlin z dodatkiem pomidorków cherry, oliwek i włoskiej burraty. 

Restauracja Tavola Calda Siciliana: Czechowice-Dziedzice - adres 

Restauracja Tavola Calda Siciliana znajdowała się pod adresem ul. Waryńskiego 30 43-502 w Czechowicach-Dziedzicach. 
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj