Gośćmi specjalnymi w nowej edycji MasterChef Junior byli już Roksana Węgiel i Robert Makłowicz. Tym razem na uczestników czeka inna niespodzianka. W czwartym odcinku kulinarnego show na zawodników czekają olbrzymie ryby.  Halibuty mogą osiągać nawet do 25 kilogramów wagi. Uczestnicy będą musieli zmierzyć się z ich filetowaniem. Profesjonalną lekcję w tym zakresie przeprowadzi Michel Moran. Następnie jurorzy poproszą uczestników o jak najlepsze wyfiletowanie swoich ryb oraz przygotowanie z nich przepysznego dania. W drugiej części odcinka sprawdzimy jak najlepiej gotujące dzieci w Polsce poradzą sobie z klasyczną polędwicą Wellington – potrawą rozsławioną przez Gordona Ramsaya – której przygotowanie bywa wyzwaniem nieraz nawet dla dorosłych kucharzy. Emisja 4. odcinka już w niedzielę 28 marca o godz. 20:00 w TVN.MasterChef Junior młodzi adapci kuchni w wieku od 8 do 13 lat walczą o tytuł Mistrza Kuchni Juniorów, 15.000 złotych i wycieczkę na dwa tygodnie w dowolnie wybrane miejsce na świecie. Jurorami konkursu są Mateusz Gessler, Michel Moran i Anna Starmach.
fot. Materiały prasowe TVN
+1 więcej
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj