- sprawdzanie objawów COVID-19 musi odbywać się codziennie i dotyczy całej obsady i załogi; należy pamiętać o codziennym mierzeniu temperatury,
- dystans społeczny należy na planie utrzymywać w miarę możliwośći zgodnie z wytycznymi rządowymi,
- przed rozpoczęciem pracy wszyscy pracownicy obsady i ekipy muszą wziąć udział w szkoleniu wprowadzającym COVID-19 - Bezpieczniejsza praca. Pracownicy nadzoru i osoby udzielające pierwszej pomocy muszą przejść dalsze szkolenia.
- dla każdej produkcji należy ustalić protokół izolacji i powrotu do pracy po COVID-19,
- w przypadku obsady i załogi międzynarodowej należy przestrzegać wytycznych rządu brytyjskiego w zakresie kwarantanny i środków ochrony osobistej - dotyczy to każdego przybywającego do Wielkiej Brytanii,
- w gastronomii zaleca się stosowanie paczkowanej żywności i sztućców jednorazowego użytku,
- wszystkie miejsca pracy, poczekalnie i pomieszczenia ogólnodostępne muszą być profesjonalnie oczyszczone i zdezynfekowane,
- należy zachęcać do częstszego mycia rąk,
- unikać scen z tłumem, w których nie można spełnić wymagań dystansu społecznego, zachęcając do alternatywnych rozwiązań technicznych,
- w kawiarenkach / stołówkach studyjnych będą dostępne tylko dania na wynos, dopóki przepisy brytyjskiego rządu nie zasugerują, że posiłki na miejscu są dopuszczalne,
- w przypadku kostiumów unikaj pozycji twarzą w twarz podczas dopasowywania i poproś obsadę, aby ubrała się w pełni samodzielnie, gdy to możliwe. Włosy i makijaż powinny być przygotowywane na stanowiskach w odpowiednich odległościach, ew. używajcie ekranów z pleksi między stacjami. W miarę możliwości czas na krześle powinien być ograniczony.
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
⇓
⇓
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj