W wiosennej ramówce stacji TVN nie zabrakło kolejnego sezonu programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler, która przez lata udowodniła, że potrafi odmienić losy wielu restauracji w naszym kraju, ponownie wyruszyła na ratunek właścicielom lokali gastronomicznych. W 28. sezonie widzowie mogą poznać losy warszawskiego lokalu o nazwie Karpielówka, który najpopularniejsza polska restauratorka odwiedziła w 2. odcinku sezonu. Czy Magdzie Gessler i tym razem udało się przeprowadzić udaną rewolucję?

Kuchenne rewolucje: Warszawa

Bohaterem 2. odcinka 28. sezonu programu Kuchenne rewolucje jest Marcin. To właśnie on jest właścicielem znajdującej się na warszawskim Ursynowie restauracji Karpielówka, którą przejął 9 miesięcy przed wizytą Magdy Gessler. W menu lokalu dotychczas nie brakowało góralskich dań, a jego wnętrze sprawiało wrażenie, jakby został żywcem przeniesiony z Podhala. Właściciel przyznał prowadzącej, że nie miał pojęcia, z jakimi kosztami wiąże się prowadzenie restauracji, dlatego nie daje sobie rady z jego utrzymaniem. Marcin nie ukrywał, że jego miesięczne wydatki są na poziomie od 100 do 110 tysięcy złotych, a pomoc jest mu potrzebna od zaraz, tym bardziej, że w ostatnim czasie zainteresowanie jego lokalem wyraźnie spadło. Magda Gessler postanowiła jak najszybciej podjąć kroki, aby przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji. Choć na początku pojawiło się wiele problemów, prowadzącej udało się wesprzeć ekipę i sprawić, aby ta zaczęła pozytywnie myśleć o przyszłości swojego lokalu. Magda Gessler tradycyjnie wprowadziła pewne zmiany we wnętrzu lokalu, aby ten stał się bardziej przytulny. Na suficie zawisły duże klosze pasujące do czerwonych zasłon, a na ścianach pojawiły się ludowe dekoracje, które odzwierciedliły góralski klimat restauracji.  Odcinek Kuchennych rewolucji z udziałem restauracji Karpielówka można oglądać w czwartek 14 marca 2024 roku o godzinie 21:35 na kanale TVN. 

Karczma u Ceprów: Warszawa - dalsze losy

Podczas wizyty Magdy Gessler restauracja Karpielówka zmieniła nazwę na Karczma u Ceprów. Wszystko wskazuje na to, że restauratorka i tym razem przeprowadziła udaną rewolucję. Lokal jest otwarty do dziś i można go znaleźć w mediach społecznościowych. 

Karczma u Ceprów: Warszawa - menu

W menu Karczmy u Ceprów znalazły się przede wszystkim dania z kuchni polskiej. Wśród nich można znaleźć między innymi zupy takie jak kwaśnica parzybroda na baraninie ze skwarkami czy żur z borowikami oraz dania główne, w tym między innymi placki po zbójnicku i pierogi z soczewicą i serem feta. W karcie dań nie brakuje też dań z grilla oraz ryb i sałatek. Ceny dań zaczynają się od około 10 złotych i sięgają około 60 złotych. 

Karczma u Ceprów: Warszawa - adres

Karczma u Ceprów znajduje się przy ulicy Indiry Gandhi 11 w Warszawie. W poniedziałki lokal jest otwarty od godziny 12:00 do 2o:00, od wtorku do czwartku od 12:00 do 22:00, w piątki i soboty od 12:00 do 23:00, a w niedziele od 12:00 do 20:00.
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj