Inauguracja cyklu „Kino od kuchni” – wygraj podwójny bilet – wyniki
26 czerwca br. w warszawskim Multikinie Złote Tarasy odbędzie się inauguracja nowego projektu „Kino od kuchni”, który jest odpowiedzią na ogromne zainteresowanie sztuką kulinarną w dzisiejszej popkulturze. Przed pokazem filmu „Niebo w gębie” Dawid Gaboriaud na żywo ugotuje dania do degustacji dla uczestników wydarzenia. Wygraj podwójne zaproszenie!
26 czerwca br. w warszawskim Multikinie Złote Tarasy odbędzie się inauguracja nowego projektu „Kino od kuchni”, który jest odpowiedzią na ogromne zainteresowanie sztuką kulinarną w dzisiejszej popkulturze. Przed pokazem filmu „Niebo w gębie” Dawid Gaboriaud na żywo ugotuje dania do degustacji dla uczestników wydarzenia. Wygraj podwójne zaproszenie!
„Kino od kuchni” to idealny związek gotowania i filmów, to projekt dla kinomaniaków i miłośników slow food. Już 26 czerwca o 20.00 w warszawskim Multikinie Złote Tarasy odbędzie się inauguracja tego nowego projektu.
Na pierwsze spotkanie został wybrany film „Niebo w gębie”. Jest to smakowita opowieść inspirowana życiem Danièle Mazet-Delpeuch, która na życzenie Prezydenta François Mitterranda wprowadziła do prywatnej kuchni Pałacu Elizejskiego tradycyjną kuchnię francuską. Kulisy przygotowań wykwintnych kolacji z głowami państw są tłem dla salonowych gier i kuchennych potyczek. Widzowie od razu zobaczą, że ten film został stworzony przez zakochanych w jedzeniu Francuzów, którzy z gotowania uczynili prawdziwą sztukę.
Filmu „Niebo w gębie” zdecydowanie nie powinno się oglądać z pustym żołądkiem, dlatego przed projekcją w warszawskim Multikinie Dawid Gaboriaud ugotuje potrawy nawiązujące do tej produkcji, a uczestnicy spotkania zostaną zaproszeni na degustację. Dawid Gaboriaud urodził się we Francji i wychowywał się w Paryżu. Od 10 lat jego domem rodzinnym jest Sabaudia. Tajniki dobrej kuchni poznawał dzięki rodzicom prowadzącym długie wieczorne rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej. Kucharzem jest z zamiłowania. Organizuje wiele warsztatów i imprezy kulinarnych oraz współpracuje ze szkołami gotowania, miedzy innymi: SmArt Studio, CookUp i Masala – Smaki Świata. Jest propagatorem idei Slow Food, która działa na rzecz ochrony tradycyjnych produktów spożywczych i ich wytwórców. Chętnie dzieli się swoją wiedzą, a inspiracje kulinarne czerpie z kraju, w którym się wychował – Francji i kraju, w którym mieszka – Polski.
Strategicznym partnerem projektu jest kanał telewizyjny Kuchnia+, który przy kolejnych spotkaniach w ramach cyklu „Kino od kuchni” zagwarantuje uczestnikom projekcji pokazy gotowania prowadzone w wybranych kinach przez najlepszych szefów kuchni, takich jak Dawid Gaboriaud.
Bilety na film oraz pokaz gotowania z degustacją potraw kosztują 40 złotych. Już dziś można je nabyć w kasie kina lub przez stronę www.multikino.pl.
Sponsorami cyklu „Kino od kuchni” zostali: LG oraz Alma. Dzięki temu uczestnicy wydarzeń będą mogli brać udział w konkursach i wygrywać atrakcyjne nagrody.
Patronat medialny nad akcją objęli: Kuchnia+, miesięcznik „Kuchnia”, tygodnik „Palce lizać”, Food&Joy oraz Co jest grane.
Co należy zrobić?
Wystarczy zapoznać się z regulaminem i odpowiedzieć na pytanie:
Kto jest reżyserem filmu "Niebo w gębie"?
Christan Vincent
Podwójny bilet otrzymuje Zuzanna W.
Pokaz inauguracyjny odbędzie się 26 czerwca o godzinie 20:00 w Warszawie w kinie Złote Tarasy. Sponsorem nagrody jest Multikino Warszawa.
Kalendarz premier seriali
Zobacz wszystkie premieryDzisiaj urodziny obchodzą
ur. 1981, kończy 43 lat
ur. 1977, kończy 47 lat
ur. 1966, kończy 58 lat
ur. 1970, kończy 54 lat
ur. 1992, kończy 32 lat