Film opowiada o legendarnej francuskiej rodzinie Troisgros, która urzęduje w wiejskim regionie Ouches, 100 kilometrów na zachód od Lyonu. Początki ich działalności sięgają roku 1930, dziś są dumnymi posiadaczami trzech gwiazdek Michelin, tworząc prawdziwą dynastię. Do ich zlokalizowanej w XIX-wiecznym budynku restauracji Le Bois sans Feuilles od dekad pielgrzymują tłumy. Otacza ich sława pionierów nouvelle cuisine, twórców m.in genialnego przepisu na łososia i wynalazców dania ze szczawiu. Posiadają także dwie inne restauracje: Le Central w mieście Roanne i położoną na wsi – La Colline du Colombier. W filmie odwiedzamy wszystkie trzy.
Reżyserzy:
Frederick WisemanProducenci:
Frederick Wiseman, Karen Konicek (1) więcejPremiera (Świat):
3 września 2023Kraj produkcji:
USACzas trwania:
240 min.Gatunek:
Dokument