Monika Goździalska to piękna modelka i troskliwa matka, która uwielbia łowić ryby. Jest wulkanem energii pełnym pomysłów. Przygoda z gotowaniem to spełnienie jej marzeń i plany na najbliższą przyszłość. Diana Volonkhova dzięki ciężkiej pracy i ogromnym ambicjom zawsze osiąga swój cel. Urodzona w Armenii, do Polski przyjechała za głosem serca. Marzy o tym, żeby rozkochać Polaków w smakach, które zna z dzieciństwa. W żyłach Charlesa Daigneault płynie zarówno krew kanadyjska, francuska, jak i indiańska. Do Polski również sprowadziła go miłość. Jego menu jest mieszanką równie różnorodną, co jego pochodzenie. Jednak niezmiennie pierwsze miejsce zajmuje w niej syrop klonowy.Daniel Hucik jest prawdopodobnie najlepiej gotującym ze wszystkich trójmiejskich studentów. Lubi tradycyjne polskie dania i pełne talerze. Z jego kolacji na pewno nikt nie wyjdzie głodny! Co wyniknie ze spotkania czterech ambitnych kucharzy przy jednym stole? Przekonamy się już od 16 lutego w odcinkach specjalnych Ugotowanych! ODCINEK 5, emisja: poniedziałek, 16.02, godzina 20.50 Ponowne spotkanie uczestników MasterChefa w Ugotowanych będzie dla wszystkich ogromnym zaskoczeniem. W towarzystwie znajdzie się jednak rodzynek nieznany pozostałym bohaterom – Monika Goździalska. To właśnie jej przypadnie w udziale pierwsza kolacja. Uznana początkowo za ładną „laleczkę”, będzie stopniowo udowadniać, że w głębi duszy jest dziewczyną w trampkach. Kolacja rozpocznie się od „kaczki w paczce”. Niestety przy daniu głównym, które „smakuje, a nie gryzie” zdarzy się wpadka, która bardzo rozczaruje gości. W tym odcinku dowiemy się także czy Daniel miał racje podejrzewając, że na stół trafi mięso z pytona. Rozwikłana zostanie również zagadka pajęczego deseru, którego niektórzy naprawdę poważnie się obawiali. ODCINEK 6, emisja: wtorek, 17.02, godzina 20.50 Kolejną kolację zaserwuje Daniel Hucik. Student gdańskiej Politechniki jest biegły nie tylko w zagadnieniach technicznych. Równie pewnie porusza się w obszarach związanych z gotowaniem. Tym razem zabierze gości w kulinarną podróż w swoje rodzinne strony – na Warmię. Wszystkich pozytywnie zaskoczy strój gospodarza. Jednak pozostałe punkty kolacji wprawią niektórych w osłupienie. Kucharz zawędruje do „leśnego sadu” i wyciągnie „niespodziankę z kapelusza”. Ta ostatnia może się okazać gwoździem do trumny… Dowiemy się także jakie łóżkowe pozycje najbardziej odpowiadają Monice. Z kolei Diana zdradzi nam, która część ciała mężczyzny robi na niej wrażenie… Zdesperowani uczestnicy, chcąc poznać zwycięzcę, sięgną także do wróżb. Co o przyszłości powiedzą im karty…? ODCINEK 7, emisja: środa, 18.02, godzina 20.50 Trzeci wieczór z rzędu będzie należał do Diany Volonkhovej Ambitna Ormianka najwięcej wymaga zawsze od siebie. Babcia przekazała jej wiele tajników gotowania. Między innymi nauczyła ją, jakie dźwięki powinno wydawać mięso… Jak się okazuje, Dianie zdarzają się jednak także wpadki. Co zapomni wyjąć z piekarnika? W tym odcinku dowiemy się czy da się pływać „gruzińską łódeczką” i kogo znokautuje „ormiańska kula”. Niestety niektórzy – za sprawą serwowanych dań – zamiast jak w Armenii, poczują się jak w polskim szpitalu. Na koniec, uczestnicy zostaną uwięzieni w zamkniętym pokoju. Czy zdołają uwolnić się z potrzasku? ODCINEK 8, emisja: czwartek, 19.02, godzina 20.50 Finałowy odcinek poprowadzi Charles Daigneault. Kanadyjczyk, który kładzenie asfaltu zamienił na blanszowanie i realizuje się w roli kucharza – najchętniej domowego. Podczas gotowania gospodarz uchyli rąbka tajemnicy związanej ze swoimi korzeniami. „Raj Irokezów” stanie się pretekstem do opowiedzenia o babci squaw. Tym razem wyjątkowo przed kolacją, goście wezmą udział w ekstremalnej rozrywce. Jednak nie wszystkim przypadnie ona do gustu. Charles da również upust swojemu rubasznemu poczuciu humoru i zaproponuje swawolną grę. Dzięki niej dowiemy się kto jest w łóżku lwem, a kto leniwcem… Na koniec poznamy zwycięzcę! DOKŁADKA, emisja: niedziela, 22.02, godzina 18.00 W odcinkach specjalnych Ugotowanych spotkali się uczestnicy MasterChefa. W kuchni pokażą nie tylko umiejętności kulinarne, ale także swoją osobowość. Kto mówi do jedzenia, a kto doskonale odnajduje się na łonie natury? Podczas ostatniej kolacji dowiemy się również kto wygra kulinarny pojedynek i zgarnie 5 000 złotych. Odcinki specjalne już od poniedziałku do czwartku o godzinie 20.50 oraz dokładka w niedzielę o 18.00 w TVN!
To jest uproszczona wersja artykułu. KLIKNIJ aby zobaczyć pełną wersję (np. z galeriami zdjęć)
Spodobał Ci się ten news? Zobacz nasze największe HITY ostatnich 24h
Skomentuj