MasterChef Junior 6: gotowanie w prawdziwej restauracji i czekoladowe jajka
Przed nami już piąty odcinek szóstej edycji programu MasterChef Junior. Tym razem uczestnicy wejdą do profesjonalnej kuchni w prawdziwej restauracji.
Przed nami już piąty odcinek szóstej edycji programu MasterChef Junior. Tym razem uczestnicy wejdą do profesjonalnej kuchni w prawdziwej restauracji.
Gośćmi specjalnymi w nowej edycji MasterChef Junior byli dotychczas Roksana Węgiel i Robert Makłowicz. Tym razem na uczestników czeka inna niespodzianka.
W piątym odcinku tegorocznej edycji MasterChef Junior uczestnicy będą gotowali w kuchni prawdziwej restauracji. Do kuchni uczestnicy wejdą podzieleni na dwie drużyny. Każdy zespół przygotuje osobne, czterodaniowe menu dla jurorów. Tym razem, obok szefa kuchni Krzysztofa Żurka, znajdzie się 11 tajemniczych gości! Młodzi kucharze nie zobaczą ich aż do ogłoszenia werdyktu. Dopiero wtedy okaże się, że gotowali... dla swoich rodziców.
Rodzice młodych adeptów kuchni również nie będą wiedzieli, kto został przydzielony do której drużyny. Mimo to będą musieli zagłosować na menu, które bardziej im smakowało. Jaki werdykt uzyskamy przy takim głosowaniu?
Drużyna, która słabiej poradzi sobie w pierwszej części odcinka, stanie do drugiej konkurencji. Tym razem kuchnię MasterChefa wypełnią wspaniałe, czekoladowe jajka skrywające pewną tajemnicę. Tajemnica ta będzie miała wpływ na to, jakie zadanie stanie przed kucharzami w konkurencji eliminacyjnej.
Jak uczestnicy poradzą sobie podczas zabawy w łowienie czekoladowych jajek przekonamy się w 5. odcinku MasterChef Junior 6 w Wielkanocną Niedzielę o godz. 20:00 w TVN.
Źródło: Materiały prasowe TVN